• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Over de instructeur

Profielfoto

Michael & Fabrizio

Michael Hijlkema

Mede-oprichter van Hoofdbaas. Een van de redenen dat ik trainer ben geworden is omdat ik zelf een burn-out met paniekaanvallen heb gehad. Zelf ben ik jaren actief geweest in de sales wereld en weet ik wat het is om 24/7 aan te staan.

Het werken met targets en deadlines zorgde ervoor dat ik weinig tijd nam om goed voor mezelf te zorgen. Hierdoor ben ik in 2016 zelf in een burn-out beland. Ik weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe uitzichtloos het leven met een burn-out kan voelen. Omdat mijn therapeuten zelf nooit paniekaanvallen hadden gehad of gedesoriënteerd wakker werden ‘s nachts, voelde ik vaak weinig aansluiting. Ik vond dat dit anders kon en sindsdien is mijn missie om laagdrempelig, zoveel mogelijk mensen te helpen met mentale gezondheid op een toffe, eigentijdse manier.

 

Fabrizio Manese

Mede-eigenaar geworden nadat Michael een partner zocht om deze Hoofdbaas beweging naar het volgende niveau te tillen. Zelf ben ik ook een tijd geen Hoofdbaas geweest. Michael en ik kennen elkaar al 10 jaar, zijn jarenlang collega’s geweest en hebben elkaar door de moeilijke tijden geholpen toen we tegelijkertijd mentaal niet zo ‘lekker’ gingen. We zijn beiden een andere kant op gegaan, waar Mikey zich meteen ging focussen op mentale gezondheid ben ik nog het bedrijfsleven in gegaan.

Verschillende ondernemingen later wilde ik, met de ervaringen die ik heb opgedaan, niets liever dan iets terug doen voor anderen. Als investeerder en ervaringsdeskundige is mijn missie om mensen met paniekaanvallen te helpen. Ik weet hoe belangrijk het is om met mensen te werken die hetzelfde hebben meegemaakt en in dezelfde levensfase zitten. Daarom is Hoofdbaas uniek hard nodig in de huidige samenleving met enorme wachtlijsten en grootschalige mentale problemen.

Laagdrempelige trainingen waar we alle aspecten van mentale welzijn en paniekaanvallen gaan behandelen met praktische oefeningen, no bullshit en veel humor.

 

Groetjes Michael en Fabrizio

 

Bekijk meer cursussen van Michael & Fabrizio →

Cursusoverzicht

Inleiding 7 dagen
Hoofdstuk 1: Wat is er aan de hand?
1.0 – Introductie 2 weken
1.1 – Jouw situatie 00:00:00
1.2 – Jouw levenslijn 00:01:00
1.3 – Jouw overlevingspakket 00:01:00
Hoofdstuk 2: Streng & Stress
2.0 – Introductie 7 dagen
2.1 – Hoe streng ben jij voor jezelf? 00:02:00
2.2 – Jouw stress-symptomen 00:02:00
2.3 – Energienemers & energiegevers 00:02:00
2.4 – Minivakantie 00:01:00
Hoofdstuk 3: Angst & Verdoven
3.0 – Introductie 7 dagen
3.1 – Doorbreek je eigen regels! 00:01:00
3.2 – De angst- en piekercirkel 00:02:00
3.3 – Houdini-strategie 00:02:00
3.4 – Exposure en drijven 00:04:00
Hoofdstuk 4: Toelaten van stress en pijn
4.0 – Introductie 7 dagen
4.1 – Cirkel van invloed 00:01:00
4.2 – Verschil pijn en lijden 00:01:00
4.3 – Ben je klaar om het anders te doen? 00:02:00
4.4 – Toe laten en actief opzoeken 00:00:00
Hoofdstuk 5: Leer je eigen hoofd kennen baas
5.0 – Introductie 7 dagen
5.1 – Angst en vertrouwen 00:03:00
5.2 – Een kijkje in mijn hoofd 00:02:00
5.3 – Geef je verstand een naam 00:01:00
5.4 – Het RET-model 00:02:00
Hoofdstuk 6: Je eigen beste vriend
6.0 – Introductie 7 dagen
6.1 – Hoofdbaas Weekplanning 00:01:00
6.2 – Minivakanties toepassen 00:05:00
6.3 – Waar beoordeel jij jezelf op? 00:01:00
6.4 – Mindfulness en meditaties 00:01:00
Hoofdstuk 7: Wat vind jij echt belangrijk?
7.0 – Introductie 7 dagen
7.1 – Wat vind jij echt belangrijk? 00:01:00
7.2 – De beste versie van jezelf 00:04:00
7.3 – Niemand weet hoe lang we leven 00:02:00
Hoofdstuk 8: Maak je hoofdbaasplan
8.0 – Introductie 7 dagen
8.1 – Tijd voor actie! 00:03:00
8.2 – Wat heb ik over mijzelf geleerd? 00:01:00
8.3 – Korte en lange termijn doelen 00:02:00
8.4 – Smart-doelen 00:02:00

Reviews

4.9

4.9
9 beoordelingen
 • 5 Sterren8
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Heel blij met cursus!

  5

  De mannen van hoofdbaas geven je praktische handvatten om beter om te gaan met angst, stress en burn-out klachten. Soms is de cursus best confronterend als je op papier ziet hoe streng je voor jezelf kunt zijn. Hierdoor krijg je echter wel door dat het ook anders kan. De, soms grappige, manier waarop Remco en Michael je naar je gedachtepatronen laten kijken heeft mij geholpen om stressoren te herkennen, ze te benoemen en de cirkel van angst/stress te doorbreken.

  Ben benieuwd ook naar de andere cursussen!

 2. Top training!

  5

  Afgelopen periode veel stress gehad en de daarbij horende klachten, via een vriend terecht gekomen op Hoofdbaas.

  De training heeft mij oprecht meer inzicht gekregen hoe om te gaan met klachten. Super blij met de vorderingen die ik in de tussenperiode heb gemaakt.

  Kan iedereen de training van Hoofdbaas aanraden!

 3. Geweldige cursus!

  5

  Na een stageperiode heb ik erg veel last gehad van stress en burn-out klachten. Door HoofdBaas heb ik de motivatie en kracht gekregen om te zoeken waar dit vandaan is gekomen. De cursus laat geeft je handvatten om de herkomst te herleiden en oplossingen te bieden. Ik merkte pas hoe streng ik voor mezelf was toen ik het begon op te schrijven. Ik ben gaan begrijpen waar mijn stress vandaan komt en wat ik eraan kan doen. Ik heb eindelijk manieren gevonden die mij helpen om mijn stress te verminderen. Hiervoor heb ik naast de cursus ook een 1 op 1 traject aangegaan. Dit geeft nog meer input om verder te komen. Onderdelen waar je zelf niet aan denkt of niet aan wilt denken komen daar aan bod.
  Door de cursus en het 1 op1 traject heb ik weer mezelf geworden. Er zijn nog zeker onderdelen waar ik verder aan wil werken maar de stappen die ik gezet heb zijn gigantisch! Vooral de combinatie tussen de cursus en persoonlijke aandacht kan ik aanraden!
  Ik ben HoofdBaas heel erg dankbaar en ik gun iedereen deze fantastische hulp naar gemoedsrust.

 4. Zeer goede online training

  5

  Heb door het vele thuiswerken afgelopen jaar moeite gehad met het bijhouden van een hoge werkdruk. Dit zorgde voor veel stress en paniek en werkte ook erg demotiverend. Mijn huisgenoot raadde mij via via Hoofdbaas aan. De training van Hoofdbaas heeft mij geleerd hoe ik anders om kan gaan met deze stress maar ook wat ik nou eigenlijk echt belangrijk vind. Het was fijn dat je de trainingen kunt uitprinten en als werkboek kan gebruiken, hierdoor had ik het altijd bij de hand. De mix tussen het zelf oefenen, de filmpjes en de tekst was goed. Ik heb halverwege ook nog een coachgesprek aangevraagd om de oefeningen nog iets scheper te krijgen. Deze persoonlijke aanpak werkte goed voor mij.

  Heel veel dank Hoofdbaas!

 5. Super goede online training tegen stress en paniek klachten

  5

  Door een drukke baan met veel verantwoordelijkheid had ik veel last van slapeloze nachten en paniek aanvallen. Door de online training van hoofdbaas wordt je goed geholpen hier doorheen te komen. De online training is een makkelijke manier de stap te zetten om hulp te zoeken. Ook vond ik het fijn door leeftijdgenoten geholpen te worden en te weten dat je een coach gesprek kan aanvragen. Al met al een aanrader. Dus wacht niet te lang om hulp te zoeken bij de heren van HoofdBaas!

 6. Super fijne cursus! Echt een aanrader!

  5

  Via een vriendin kwam ik terecht bij Hoofdbaas toen ik eindelijk aan mezelf toe durfde te geven dat het op deze manier niet langer kon. De hoge werkdruk zou nog wel een tijdje blijven, dus ik zocht een kortdurend traject om te kijken wat ik zelf anders kon doen en hoe ik meer rust in mezelf kon vinden. De cursus heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb super veel inzicht gekregen in mijn patronen en ik laat nu veel sneller dingen los. Ik heb zoveel meer rust in mijn hoofd, heerlijk! Het fijne aan deze cursus is dat het super toegankelijk is en de uitleg in de filmpjes wordt duidelijk en leuk gebracht. Ik had 2 maanden geleden niet kunnen bedenken dat ik mij nu weer zo goed zou voelen; onwijs bedankt mannen van Hoofdbaas!

 7. Aanrader!

  5

  Na een lange periode met een hoop persoonlijke tegenslagen heb ik contact opgenomen met Hoofdbaas om aan mezelf te werken. Ik had veel last van stress, was het overzicht kwijt in mijn werk, en zag ik door de bomen het bos niet meer. Omdat ik Hoofdbaas al volgde op social media heb ik toch de eerste stap genomen om hulp te vragen. Deze cursus was voor mij een eyeopener en heeft me veel handvaten gegeven om minder stress te ervaren, rustiger te worden, en uiteindelijk beter in mijn vel te zitten. Wacht niet zo lang om hulp te zoeken zoals ik heb gedaan, ik ben overtuigd dat deze cursus iedereen kan helpen!

  Bedankt Hoofdbaas!

 8. Heel fijn!

  4

  Sinds de periode tussen mijn studie en mijn huidige baan liep ik eigenlijk al rond met paniekachtige klachten. Ik vond het moeilijk om te benoemen waar ik last van had, behalve dat ik me “niet mezelf voelde”. Remco en Michael hebben me geleerd vanuit een ander perspectief te kijken. Is het nodig om alles te labelen? Is het erg om je even minder goed te voelen? Dit heeft me geleerd dat een groot deel van de stress / paniek komt vanuit de manier waarop je tegen jezelf praat. De cursus zit strak in elkaar en Remco en Michael zijn fijne gasten met een goed gevoel voor humor. De 1 op 1 gesprekken vond ik persoonlijk nog prettiger.

 9. Een nieuwe blik op mijn eigen kracht

  5

  Voordat ik begon bij HoofdBaas was ik, als ik er nu zo op terug kijk, erg onstabiel. Ik hield mezelf gevangen in veel ongezonde gewoontes, waardoor ik vaak simpelweg het leven niet meer leuk vond. Met de hulp van HoofdBaas heb ik veel levenskracht weer naar mezelf toe weten te trekken. Zelfs dusdanig dat ik nu niet meer hoef te trekken om baas over mezelf te zijn. In mijn traject hebben we veel patronen herkend, en indien nodig verbroken. Hierdoor ben ik gestopt energie te verspillen aan negatieve dingen, wat op zijn plaats natuurlijk weer ruimte vrijmaakte om energie te besteden aan positieve dingen. Al met al, door HoofdBaas heb ik mezelf en mijn kracht beter leren kennen. Het leven is nog steeds niet perfect, en dat zal het ook nooit zijn, maar ik heb nu in ieder geval de kracht en de energie om het aan te gaan.

© 2024 Hoofdbaas - Powered by Maatos